Ada Aku Kisah!


Manuskrip Ada Aku Kisah!

DI LARANG COPY PASTE!

HAK TERPELIHARA

TEKAN 'SIGN IN' ANDA DI DALAM LIST KESAYANGAN SAYA EKK...

Wednesday, September 12, 2012

Jerayawara Buku UITM Segamat Terbaik!


Assalammualaikum.. :)

Syukur Alhamdulillah... segala yang di rancang sebelum bulan puasa akhirnya berjaya juga di realisasikan.

12hb September 2012
Tepat Jam 2 petang
UITM Segamat

Terima kasih buat adik Fathi yang sudi menjemput (Grup Promo Karangkraf). Terima kasih juga buat pihak pengurusan UITM Segamat. Terutamanya buat pihak pengurus dan AJK  :


Bersama penganjur dan penulis buku Karya Bistari 
Cik Siti Farra 

Penerbit UITM Johor & Persatuan Mandarin,
Universiti Teknologi MARA Cawangan Johor
Dengan Kerjasama
DBP Wilayah Selatan & Persatuan Penulis Johor (PPJ) Segamat


Bertempat di SPEAKER'S CORNER

 macam biasa i akan tiba awal. 
Sebenarnya awal 2 jam!
masih terlalu awal kan kan..
i ronda satu bandar Segamat. Best Woo... :D
lagi sejam baru i sampai *melapor diri* :D


Maka berdirilah di atas pentas. Di temani adik Fathi selalu MC yang sangat berkaliber..
juga pujaan gadis Malaya.. :D


Sentiasa bersemangat dan maintain comel. Terima kasih buat Tie momey selaku assistant yang cukup best!
*pengang mic :D*



Terima kasih juga buat semua mahasiswa dan mahasiswi UITM Segamat yang comel, cun dan macho jugak!
You all memang sporting... i like sangat! ;)


Dewan penuh.
Semakin bersemangat i nak buat demo you! :D


i pilih satu resipi dari Sajian Istimewa Shahriah Abdullah untuk demo pada petang itu.
Spagethi Olio Udang


Sebelum mula masak, posing dulu :D


Dengan grup student yang ini, i bagi mereka pegang props! :))
senduk!


"Adik amik yang ini."
*minyak zaitun :))


dan inilah hasilnya bergambar bersama props demo i pada petang itu...;)


Demo masak dah mula...
sambil memasak Tie dan Fathi banyak membantu... terima kasih dik!
sambil demo i kongsikan juga kisah dan pengalaman sebelum bergelar penulis dan macam mana i boleh terjebak dengan MasterChef Malaysia :D


dah nak siap!
plating time.. banyak tips yang i kongsikan buat semua..


Tarraa!!! dah siap.. resipi dari Sajian Istimewa Shahriah Abdullah...


Spagethi Olio Udang


simple and deli! ;)


Encik Munir penulis tersohor dari Alaf 21 pun ada sama..
insan pertama yang merasa masakan!
amboii siap jeling-jeling lagi youu... ;)


Pensyarah UITM selaku penganjur majlis pun tidak ketinggalan menjamah..
komen beliau..
"Sedapp!"

:D tq so much..;)

Biarlah gambar berbicara!
SerbuUUUuu!!!!!!!!!!!





apalah yang kelakar sangat tu?
hentah! tak ingat! ;))

Biarlah Gambar Berbicara...
i masukkan kesemua gambar-gambar bersama student UITM..
yang mana ada gambar you all tu.. silalah tags yaa.. i izinkan...
pstttt jangan lupa follow blogs akak tau! ;)








Bersama penulis novel Alaf 21... Zara Amani dan bekas pensyarah beliau



akak2...kantin pun tak lepaskan peluang!
sporting + malu-malu giteeww :D






Syukur Alhamdulillah...
Tak dapat segulung ijazah...
dapat sekeping sijil penghargaan..
Terima kasih!!!!!!!!



Biarlah Gambar Berbicara... :)
Bersama adik-adik UITM.. you all terbaik!!!
cayang kat you all :D









Azim... selaku pengurus sepanjang majlis..adik memang best!!
Terima kasih dik!
nak no hp adik Azim sila in-box i :))


Well... well.. adik jambul pujaan sedunia :D
Adik Mohd Faezee... memang best!
jambul dia memang luar biasa.. tinggi ngko aii..
kalah Joe Jambul :))
*gurau je dik*

tak tersentuh jari tu sebenar-benarnya..
jadi sila jangan gossip!
:))


banyak yang kami bualkan.. memacam cerita.. hanya kami sahaja yang tahu...
antaranya... Syampoo apa yang dia pakai :))
*gurau je* :D


dah cakap dengan beberapa orang students.. One day nanti i nak ajak dia orang melepak..
nak sembang dan interview.. Insya~ALLAH manalah tahu lepas ni i nak buat kisah pelajar kampuslah pulak kan kan... :D



Sekian Sahaja...

Antara pengalaman dan kenangan yang cukup indah dan menyeronokkan buat i...
suka sangat! student2 UITM Segamat memang best!!! best giler!!
sporting habis!!!
i like sangat! sangat!
tetiba terasa remaja! :))

Insya~ALLAH jika ada peluang dan di jemput ke sana lagi..
semestinya.. 'Nyiru tapak tangan i yoU!'


Sekian terima kasih... yang mana student2 UITM Segamat jangan lupa follow blogs Kak Sha ya!

Assalammualaikum!

TATA!!



10 comments:

muhammad asyraf said...

wah..bestnya kak shariah.. dah lama xde event dengan akak.. :)

sob3x..

Shahriah Abdullah Novelis said...

Apa kata nanti kita buat satu event dengan tema kau dan aku sahaja hehehehhee

myda_ahmad said...

wah!demo msk2 akak dh sampai segamat....tu kampung saya tu...

Norzie hany said...

Tengok dia org merasa masakan Sha buat akak terliur.Bangga dengan Sha.
Sha mmg hebat dan terrrbaekkkk.

Nurfara Hani said...

dah update dah akak.. Saya salah seorang student uitm. ada gambar di atas.. bile2 dtg uitm lagietswi 3

Shahriah Abdullah Novelis said...

Myda kampung kat mana?? Segamat best lah akak suka sangat!!!

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tq so much Kak Norzie.. akak pun terbaik juga! muahzzz

Shahriah Abdullah Novelis said...

Nurfara Hani... hi! dik cayangg... nanti akak nak lepak UITM kita jumpa yaa.. muahzzz kirim salam semua.. all the best! study smart yaa.. muahzzz

myda_ahmad said...

saya dok kat felda pemanis...tp menghala sikit ke muadzam..

fatin said...

Akak , huhuuu gambar saya ada laa.. HIHIHI ,comel .. btw , datang la lagi UiTM segamat okayy :)#student UiTM Segamat .