Ada Aku Kisah!


Manuskrip Ada Aku Kisah!

DI LARANG COPY PASTE!

HAK TERPELIHARA

TEKAN 'SIGN IN' ANDA DI DALAM LIST KESAYANGAN SAYA EKK...

Friday, July 6, 2012

Slot Resensi RTM 1 Rancangan Selamat Pagi Malaysia 6hb Julai 2012


Syukur Alhamdulillah.. akhirnya apa yang di rancangkan berjalan dengan lancarnya.. tanpa ada sebarang kesulitan... Terima Kasih ALLAH... :)

Pagi, 6hb Julai, tepat jam 7:35 pagi telah selamat tiba di pintu gerbang RTM. Dengan agenda demi memenuhi undangan dari pihak RTM Rancangan Selamat Pagi Malaysia di Studio 2, bagi Slot Resensi KERANA SEBIJI EPAL.. karyaku yang ke~8 bersama BUKU PRIMA @ GRUP KARANGKRAF.

Di temuramah oleh seorang host Rancangan Selamat Pagi Malaysia iaitu si cantik manis, ayu dan jelita.. Cik Hani.. :) *cantikkan orangnya.. memang cantik dan manis tutur katanya.. i like :)


Jutaan terima kasih juga buat Adik kesayanganku yang 2 orang itu.. selaku Team Skuad Promo.. Encik Anas dan si manis ayu Cik Dilla yang bertanggungjawab selaku pengurus sepanjang i berada di RTM. Terima kasih ya dik.. cayang you all berdua.. bila berjumpa aje... ayat power dari mereka berdua...

"Kak Sha!!!! Kenapa Kak Sha nampak lain! lama kami dok tenung Kak Sha dari tadi.. serius Kak Sha nampak lain!"

Ya... begitu kata mereka berdua tu ekk.. i pun terus jawab macam ni..

"Ya, korang berdua tak kenal akak sebab akak dah gems!" 
*gemok* :))


Tiba awal.... sejujurnya.. i langsung tak rasa gementar atau dada berdebar-debar.. macam 2 tahun lepas masa Slot Resensi SERIBU RINDU UNTUKMU 2010

Mungkin pengalaman sepanjang shooting sewaktu di gelanggang MasterChef Malaysia banyak memberikan pengalaman untuk i berhadapan dengan kamera..:) cool..:)


Syukur Alhamdulillah... Kerana Sebiji Epal kali ini mendapat perhatian dari produser RTM Rancangan Selamat Pagi Malaysia.. itu yang di sampaikan pada i oleh Adik Skuad Promo Grup Buku Karang Kraf... Amin.. Amin.. Yarabbalamin... :)


ini dia bilik make-up *make-up room* ada jurudandan yang sedia mengemas kinikan wajah anda sebelum ON-Air :) tapi i memang sejak dulu.. sentiasa bersiap-sedia dari rumah@Hotel. so bila sampai aje situ.. mereka just touch-up... tak banyak pun.. just sapu hidung i bagi mancung sikit :)) Tq so much kepada juru mekap pro tu yaa.. lupa nak tanya nama..:)


di bilik VIP Room.. @ bilik menanti sebelum ON~AIR :)


Sarapan pagi juga di sediakan... Syukur Alhamdulillah... Terima kasih RTM..:)


lagi 5 minit untuk ON~AIR.. tangan berkepak begitu bergaya sekali :)) Hani tengah soal i macam-macam tu.. segalanya tentang Kerana Sebiji Epal... :)
dan juga sedang di pakaikan mic.. teringat masa di Gelanggang MasterChef.. 24jam! kami akan bermic... tak boleh cakap atau gossip.. nanti Studio Room dengar ;) *dulu laa.. masa di MCM* ;)


sambil sembang sebelum on-air lagi... 2 minit!


in 3...2... 1..!


ini yang you all tonton dari kaca tv... :)


segalanya berkisar tentang Kerana Sebiji Epal...

Untuk sinopsis dan info tentang..ini yang you all tonton dari kaca tv... :)


ini yang you all tonton dari kaca tv... :)


ini yang you all tonton dari kaca tv... :)


yang ini secara live.. yang you all tak nampak dari kaca tv.. 
errkk.. apasal muka i sungguh.. emosi :))


yang ini secara live.. yang you all tak nampak dari kaca tv.. :) yang ini secara live.. yang you all tak nampak dari kaca tv.. :)


yang ini secara live.. yang you all tak nampak dari kaca tv.. :)


yang ini secara live.. yang you all tak nampak dari kaca tv.. :) di sebalik tabir... :)
yang ini secara live.. yang you all tak nampak dari kaca tv.. :)


ini yang you all tonton dari kaca tv... :)


dan ini tiada di kaca tv.. setelah WRAPPED!!!!
terus posing baik punyer dengan Hani si cantik jelita... ;)
sempat kami berbual sebelum berpisah...

"Hani tak sabar nak baca KERANA SEBIJI EPAL... tolong tanda tangan sikit yaa.."

Dan sayangnya tak dapat i nak tanda tangan sebab Novel KERANA SEBIJI EPAL yang ada di tangan Hani itu adalah kepunyaan produser.. dan Insyallah i dah pesan pada adik Skuad Promo untuk bagi senaskah buat Hani.. :)


Dan di sinilah... tempat audio room.. di mana segala rakaman secara live di kawal dan segala arahan dari sini... *tak reti nak susun ayat* :))


Syukur Alhamdulillah... selesai sudah.. dan Insyallah ada plan akan datang seterusnya.. apa dia? rancangan memasak ke??? ;) tunggu... info selanjutnya.. Insyallah... :)Di kesempatan ini.. Shahriah ingin mengucapkan JUTAAN terima kasih buat pihak RTM Rancangan Selamat Pagi Malaysia kerana sudi menjemput Shahriah untuk Slot Resensi Kerana Sebiji Epal.. di mana bukan semua penulis berpeluang untuk mempersembahkan karya masing-masing di layar RTM 1... dah rezeki KERANA SEBIJI EPAL.. Syukur Alhamdulillah.. terima kasih ALLAH... 
"Kita merancang, ALLAH SWT yang menentukan segalanya..."
~Wallahualam~

Juga buat Skuad Promo Grup Buku Karangkraf anda semua memang TERBAIK!!! :)


Sekian... tunggu.. ada info lebih hebat selepas ini.. Tunggu... :)

Assalammualaikum..

TATA!!

3 comments:

gerhana luka said...

Kak Sha senyuman tu sama sweet dengan pengacara tu la. cantik la Kak Sha pakai kaca mata tu serius ni.

Shahriah Abdullah Novelis said...

TQ so muchhhhhhh GL... nak tahu kenapa kak sha pakai cermin mata japp ekk cerita bersambung kat sini... http://shashasuka.blogspot.com tengah nak edit cerita panjang lebor hehhee.. macehh atas pujian.. akak biasa aje yang... make-up je tu... muahzzz

Puan Hazel said...

salam k.sha.. akak ni suka warna merah ye? hr tu kt pwtc buat demo masakan pun merah kan? btw, good job laling!