Ada Aku Kisah!


Manuskrip Ada Aku Kisah!

DI LARANG COPY PASTE!

HAK TERPELIHARA

TEKAN 'SIGN IN' ANDA DI DALAM LIST KESAYANGAN SAYA EKK...

Monday, July 23, 2012

DEMO MEMASAK HARI KOPERASI NEGARA 2012


Assalammualaikum :) Kisah ni telah berlalu hampir seminggu lebih, baru sempat hari ini ku Update.. :)

DEMO MEMASAK BERSAMA

SHAHRIAH ABDULLAH

Sempena

'HARI KOPERASI NEGARA'

Bertempat di Bukit Jalil

Tepat jam : 2-3 petang 


Demo & Temu Mesra Bersama Penulis Juga :D


Sebelum tu i nak kenalkan adik-adik Grup Buku Karangkraf selaku pengurus sepanjang majlis berlangsung...

Jutaan terima kasih ku tujukan khas buat adik-adik kesayangan ku itu.. :) 

Dari kiri : Cik Mek Molek Tie :D Adik Macho Fathi :D dan adik Anas Gagah  :D

tq so much ya, dik kerana sudi membantu kak Sha sepanjang majlis.


dan terima kasih buat my beloved PA, Pn Nazlin adik ipar kesayangan :D yang begitu komited terhadap kerjanya sepanjang demo berlangsung :)


Masa tu panas terik.. ramai yang dah bersedia nak tunggu i memulakan demo..


terima kasih kepada yang sudi datang dan yang sudi membeli karya-karyaku :)


Penerangan panjang lebar sebelum demo bermula, tentang buku resipi Sajian Istimewa Shahriah Abdullah


Untuk demo kali ini i telah memilih satu sajian pemanis dari buku resipi Sajian Istimewa Shahriah Abdullah iaitu Lempeng Pisang Gula Melaka 


Sempat juga berkongsi tips dan juga sesi soal jawab dari pengunjung


cerita PANAS! DAN SENSASI 2012 :)) suap dulu... bagi dia kenyang ada tenaga nanti barulah... ;)


Ya,, setelah bertenaga barulah boleh tolong i lenyekkan pisang tu ;)) sementara i menurunkan tanda tangan kepada peminat yang sudi membeli karya2 ku itu :)


Nampak tak??? anggarnya geram kat i kot :))
sampai naik bengkok alat pelenyek pisang tu!


Sebab tu i gelar dia 'Anas Gagah' hehehe :))


Syukur Alhamdulillah.. karya2ku mendapat sambutan sepanjang demo berlangsung.. :)


Terima kasih ya Puan, kerana sudi mendapatkan karya2 ku itu :)


Terima kasih ya Puan, jauh datangnya tu tau.. dari Sarawak ya, bergegas minta tanda tangan i sebab nak pulang ke Sarawak selepas itu... 


demo berjalan dengan lancarnya..
lempeng pisang gula melaka sedang di panggang..


Tq so much Tie kerana sudi membantu.. sementara kak sha bercekak pinggang memerhatikan dari dekat :))


Wahhhh Anas Gagah, mentang-mentang dah di bengkok kan alat lenyek pisang itu.. segala tangan orang nak di pintalnya :)) *gurau*


Sesi merasa Lempeng Pisang Gula Melaka..
Syukur Alhamdulillah semua yang merasa seorang sedikit cakap..

SEDAP!

terima kasih yaa.. :D


Puan dan anak-anaknya tu, cakap dia peminat setia saya semasa beraksi di Gelanggang Masterchef Musim Pertama yang lalu..
begitu teruja dapat bertemu dengan i..
i lagilah teruja.. terima kasih ya kak...:)


Nampak tak siapa tu?
ya 3 dara pinggitan :))
Salmi Khairil blogger yang ku cayangi.. dah dua kali dia turun padang untuk saksikan demo masak memasak setiap kali i ada event ya..
Tq so much dik.. dan juga adiknya sekali tu yaa... cayang sangat!
dik tahun depan akak ada demo memasak di Paris! nak ikut tak?
:))


Bukan sahaja lempeng pisang gula melaka..
Tart Nenas juga ku hidangkan buat mereka yang sudi datang, merasa seorang sedikit berserta tips dan cara membuatnya juga ku kongsikan dengan semua yang ada di situ.. semuanya dari buku resipi SAJIAN ISTIMEWA SHAHRIAH ABDULLAH


Syukur Alhamdulillah.. satu lagi acara telah selesai dengan jayanya.. dan sekarang ini i menerima banyak undangan dan pelbagai aktiviti di luar sana.. tunggu nanti akan ku kongsikan tidak lama lagi.. sabar ya..

Dan terima kasih kepada semua teman-teman yang tidak jemu untuk mengikuti tiap perkembangan Shahriah di blogs penulisan i ni ya, hanya ALLAH SWT sahaja yang dapat membalasnya.. Amin.. ~Wallahualam~

Sekian terima kasih..


:


:


:


:


:
Kuiz Soalan terkumpul masih lagi terbuka untuk penyertaan, sesiapa sahaja yang berminat boleh turut serta, kerana tarikh tutup penyertaan akan di UMUMkan tidak lama lagi,



:

:


:


:


:

:

:

:
BERSEDIA SOALAN YANG KE ~ 20???



:


:


:

:

:

:

:

:

:

4 comments:

Salmi Khairil said...

siapalah yang tambun yang kepit akak tu yer..hahahahaha

Shahriah Abdullah Novelis said...

Siapa yang mana satu?? yang tengah ke?? lagi tambun tu dik hhahaha

QasehnyaRania said...

akak saya join tau :)
marathon sungguh-sungguh ni

Shasha Yacob said...

kalau aka buat demo ni dekat sabah, komfom saya pergi. hihi