Ada Aku Kisah!


Manuskrip Ada Aku Kisah!

DI LARANG COPY PASTE!

HAK TERPELIHARA

TEKAN 'SIGN IN' ANDA DI DALAM LIST KESAYANGAN SAYA EKK...

Monday, May 7, 2012

MAJLIS PELANCARAN SAJIAN ISTIMEWA SHAHRIAH ABDULLAH DAN KERANA SEBIJI EPAL PADA 5HB MEI 2012


Assalammualaikum... Syukur Alhamdulillah... sempurna sudah segalanya apa yang di rancang dan di aturkan akhirnya selesai dengan jayanya....

Pertama sekali Shahriah nak ucapkan Jutaan terima kasih buat Warga Buku Prima dan juga Grup Buku Karangkraf yang terlibat sepanjang berlangsungnya pelancaran...


dengan backdrop yang cantik dan sungguh kelas gituh!! Jutaan kepada semua yang terlibat yaa.. tq so sOOooooo... much..... muahzzzzzz  kiss sampai terlelap tau ni...:))
*awal-awal i dah pesan.. tolong simpan backdrop tu sebab i nak sangat!!!... ada yang bertanya.. nak buat apa kak?? i jawab cenggini... nak buat selimut! muahahaa...:)))


Syukur Alhamdulillah... akhirnya selesai sudah pelancaran SAJIAN ISTIMEWA SHAHRIAH ABDULLAH... lega dan teruja sangat.... sekarang senyum manjang aje ni... buku resipi sulongku telah berada di dalam tangan.. asyik ku tenung dan ku usap-usap aje gituuu...:))
Jutaan Terima Kasih buat semua yang terlibat... Hanya ALLAH SWT yang dapat membalas jasa baik anda sehingga terhasilnya... SAJIAN ISTIMEWA SHAHRIAH ABDULLAH...


KERANA SEBIJI EPAL... yang ini jangan cerita.. dapat aje Novel Karya i yang ke-8 terus peluk, cium dan usap-usap.. kisah yang penuh tragis.... 75% kisah benar.. yang telah ku olahkan agar menjadi lebih padat dan enak di baca...:))
Jutaan Terima Kasih kepada semua yang terlibat  Hanya ALLAH SWT yang dapat membalas jasa baik anda sehingga terbitnya KERANA SEBIJI EPAL....


5 HB Mei 2012... dewan Tun Ismail begitu padat dan sendat dengan orang ramai yang datang berpusu-pusu untuk mendapatkan buku pilihan masing-masing.... psst.. ada tak gambar you all kat celah orang ramai tu???


Syukur Alhamdulillah... tepat jam 12 tengahari.. maka berlangsunglah acara Pelancaran SAJIAN ISTIMEWA SHAHRIAH ABDULLAH... ramai yang datang berhimpun.... ada yang datang awal pagi dan cop depan pentas sana tu... terima kasih yaa....:)) maka acara pun bermula.... sangat ringkas dan sungguh tenang sekali... suka betul i tau.. semua yang hadir begitu sporting dan i yang agak gementar masa tu tetiba terus.. cool.. tq so much kepada yang hadir.. cayang kat you all semua...


wahh.. masa ni gembira dan bersyukur sangat.. dapat pegang buku resipi dari hasil tangan sendiri... bangga tidak pun.. suka dan terharu sebab apa yang impikan setelah sekian lama.. akhirnya menjadi kenyataan... terima kasih ALLAH...


setiap kali lahirnya karyaku... apa yang ku rasakan saat itu... bersyukur dan terharu... hasil penat lelahku telah membuahkan hasilnya.. terima kasih ALLAH...


Syukur Alhamdulillah..... selesai sudah... terima kasih ALLAH... terima kasih juga buat Pn Hajah Sri Diah kerana sudi teman i kat atas pentas tu.. comey kan... siap lentok-lentok lagi gituu...:)))


test! test! wahh.. ketuk-ketuk mic giteeww.. nasib baik tak tertelan mic hahhaa... dah nak start buat demo dah tu yaa... depan pentas tu ramaii naaa... nervous tak banyak... sikit aje.. dah biasa berdepan dengan ramai orang.. lagi satu dah biasa berkaraoke tu yang sempoi aje bercakap bila dapat mic.. mujur i tanya nyanyi atas pentas tu kan.. kalau tak aje memang hujan petir!!  heheehhhh


wahh.... mulalah tu.... encik Mc.. sila duduk diam-diam kat tepi tu.. hehheehh... satu dia tanya.. i jawab semua soalan... baguskan...:)) tq Mr Mc yang cukup gagah dan handsome...


wahhh keluarkan apron azimat i tu... ingat lagi tak Apron MasterChef... yang ada nama i tu... cewahh...


hah! tu dia.. ikat apron separuh pinggang aje.. kang tak nampak pulak segala yang lip lap kat baju i tu hehhehee...


i buat demo yang sangat simple.. sebiji kek SERIBU RINDU UNTUKMU... ada di dalam buku resipi i tu.. dan sejenis CUP CAKES... KEK CAWAN KELAPA AFRICA.. resipi ada dalam buku SAJIAN ISTIMEWA SHAHRIAH ABDULLAH.. kalau you all nak cuba jangan lupa dapatkan di kedai buku berdekatan yaa... TQ SO MUCH..:))


tu dia dua jenis.. gambar KEK SERIBU RINDU UNTUKMU tu gambar secara zoom tak ada pada i... i dah pesan pada jurukamera Karang Kraf agar emailkan pada i.. nanti bila dah ada.. i share kat you all yaa..


sedikit penerangan tentang KEK COKLAT SERIBU RINDU UNTUKMU...


mula dah tuuu... sambil menghias kek tu... ramai juga yang bersoal jawab... dia orang tanya i jawab.. tak tanya pun i tolong cerita panjang lebar.. tu yang kurang orang nak bertanya... semuanya dah ku jawab hahaahhaaah


Abang MC.. sebelah i tu.. doklah cakap... "Wahh baunya sedapPPppp... sedaPPP..."
yang kat depan i... pun sama naik.... cepat potong! potong! hehhehe...


dalam tempoh sejam.. wah memacam yang ku kerjakan atas kek tu ekk.. segalanya advanced! nak cepat hehheehh...


TARRAA!!! dah siap...
 KEK COKLAT SERIBU RINDU UNTUKMU...:))


wahh... posing lentok gitewww.. mujur kek tu tak terbalik! hehhehe


wahh.. demo cup cakes pulak... sila abaikan muka yang macam nak melalak tu hehhehhh


juga resipi dari buku...
 SAJIAN ISTIMEWA SHAHRIAH ABDULLAH


Memacam yang i bebelkan... tangan pegang cup cakes... jari telunjuk tegak tunjuk kek coklat apa kes???
mungkin masa tu.. 
"i bagi you all yang kecik.. yang kek besar tu untuk di lihat sahaja!"  hehheehhh


siapa cakap tak sedap... nanti i gunting!! heheh



my beloved sister.. dia laa yang paling banyak membantu i sepanjang berada di majlis tu... tq adikku... muahzzzz...:)) *bergaji tu okeh. bukan dia suka buat kerja amal hahaahaah..ampun adikku*


Wahh... peminat bertuah.. dapat naik ke pentas... dok mencuba nak buh toping kelapa atas cup cakes... peh di tonyohnya aje hhahahaa.. apa pun Cik Suhailin... terima kasih yaa.. muahzzz sangat sporting...datang dari Melaka semata-mata nak memeriahkan majlis.. tq so much Lyn.. cayang Lyn...:))


perlahan-lahan Lyn makan tu.. jangan ko telan sebijik dengan kertas cup cake tu!
naya! hahahhaha


demo berakhir... acara potong kek dengan menjemput EDITOR KANAN BUKU RESIPI KARANG KRAF KAK INTAN DAN EDITOR YANG BANYAK MEMBANTU DAN MENGEDIT BUKU SAJIAN ISTIMEWA SHAHRIAH ABDULLAH... CIK SHAWATI....TQ SO MUCH... DAN JUGA SEMUA YANG TERLIBAT...


sedikit cenderahati kepada yang sudi bersoal jawab.. cayang kat you all...


masa ni i dah tak tahu dah.. masing-masing dapat merasa ke tidak... masa tu i dah kena kerumun....


nampak i tak??? tenggelam di celah orang ramai hehehhe...


rasanya lah kan.. jam tu jugak selesai semua kek dan cup cakes... kepada semua yang hadir yang mana terkurang tu minta ampun yaa.. Insyallah tahun depan kalau ada lagi pelancaran buku resipi nanti i buat banyak-banyak naa..... Insyallah...:))


mula duduk... masa tu siuman aje yaa.... selang beberapa saat....


mulalah menandatangani setiap novel dan buku resipi... ayat tak banyak yang ku tulis.. simple aje.. sebab tulisan i besor hahahaaa.... semestinya ada cenderahati buat semua peminat yang mendapatkan Karya Shahriah Abdullah....


so cute and colurfull.. apa tu??? heheeh... yang dapat aje yang tahu... ikhlas dariku.. khas untukmu...


Terima kasih Puan kerana sudi.... muahhzzz...


"Nama adik? Puan ke Cik?"
yaa itu soalan yang sentiasa ku ajukan..
 kang buh Puan.. ada yang menjerit.. 
"Ala kak.. saya belum kahwin... tunang aje dah..."
hah! tu yang nak kena tanya tu...:))


dan setiap kali ada peminat yang beli buku resipi SAJIAN ISTIMEWA SHAHRIAH.. i mesti akan cakap..

Jangan lupa add saya di blogs masakan.. kat sini ada yaa.. sambil i tunjuk address blogs masakan i tu ekk..


pastu i cakap macam ni.. nak tahu apa i masak tiap hari silalah jengah dan jadi jiran i.. memacam masakan harian yang i share kat situ yaa...:))


"Tq kak sebab sudi yaa... moga ALLAH SWT lapangkan rezeki akak sekeluarga.. Amin..."


muahhzzz... muahzzzz...


tq kepada semua yang sudi mendapatkan Karya Shahriah Abdullah.. moga ALLAH SWT lapangkan rezeki anda semua.. aminnnnnnnn


sempat berbual mesra.... :)))


2 insan yang cukup GLAMOUR DAN TERKENAL DI MALAYSIA.... siapa lagi kalau bukan PUAN HAJAH SRI DIAH DAN JUGA SIFU I TN HAJI MOHD ALI.... kerana beliaulah Semangat i semakin berkobar-kobar untuk menghasilkan lebih banyak karya di masa akan datang!!!


Tq so much juga buat Cik Adik manis...
yang sudi datang dan bersembang

 panjang kita yaa.. cayang muahhh.... tengok sifu i tu 

bergambar.. wahhh.... ala-ala Gagah giteww...:)


ini dia.. si cantik manis lagi anggun... datang ke majlis pelancaran masa tu... tanpa kenalkan diri dia.. tetiba aje kan.... wahhhh terkejut monkey i you!!!!
rupanya adik yang comey lotey ni adalah antara ribuan yang tersenarai dalam list facebook i tu ekk.... dan insan istimewa ini  baik hati betul... siap tags kat wall FB i.. hentah bila dia dok merakam video sepanjang i buat demo tu.. taklah banyak.. tapi jadilah dari tak ada kan kan... yang mana tak dapat hadir tu silalah jengah Utube ni yaa...

**pesanan buat adik Ckin yang comel!! nape tak bagi tahu awal-awal kalau tak sure akak tengok camera aje tau hehhee...* tq dear muahhhzzzz... cayang dan tq yaa...


video

Terima kasih kepada semua yang hadir.. juga terima kasih kepada yang telah mendapatkan hasil karyaku sepanjang berlangsungnnya Pesta Buku Antarabangsa 2012.. Anda semulah nadi buatku untuk terus berkarya dan menghasilkan lebih banyak lagi novel dan juga buku resipi... semuanya masih di dalam perancangan masa akan datang... Insyallah.. walaupun tidak banyak yang dapat kukongsikan... janjiku pada semua...

ILMU YANG SEDIKIT BILA DIKONGSIKAN KEPADA SEMUA... INSYALLAH.. YANG KECIL AKAN JADI BESAR...ASALKAN ILMU YANG ADA ITU DI MEMBERIKAN MANFAAT KEPADA KITA SEMUA... ~WALLAHUALAM~

Alhamdulillah.. bila dah selesai semua ni... Insyallah lepas ni bila ada kelapangan akan i kongsikan kepada semua... kisah di sebalik SAJIAN ISTIMEWA SHAHRIAH ABDULLAH.. akan datang yaa.. bagi laluan dulu pada N3 yang ini...:))

TERIMA KASIH SEMUA.... JUMPA LAGI... ASSALAMMUALAIKUM...:))



TATA!!!

12 comments:

Si Matatajam said...

Bestnya kalau M ada sama, bleh mkn kek free. He he... Anyway, tahniah ye kak.

ASNIDAR SHAFIE said...

Singgah lagi!

<3 <3 <3

Very tempting those cup cakes. Huhuhu

Norzie said...

Salam Sha.
Tahniah2...minat baca novel u.

Karisma Merah said...

tahniah ....

FEDO said...

Wah. Hebat. :).Tahniah.

Nur-nba said...

Memang menarik majlis tu.. Tak rugi Sha berkongsi ilmu, dah tentu banyak ganjarannya di akhirat kelak.. Kek dan cupcakes tu sangat menggoda!!

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tq so much SM..:))) kalau SM ada dah tentu akak suapkan hehehe

Shahriah Abdullah Novelis said...

Asnidar cayang tq dear muahhh

Shahriah Abdullah Novelis said...

Wsalam Kak Norzie tq so much kerana sudi yaa.. muahhhzzz

Shahriah Abdullah Novelis said...

Karisma Merah tq so muchhhh muahhhh

Shahriah Abdullah Novelis said...

Fedo tq so muchh...:))

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tq so much K Nur Nba...:))) terima kasih.. ilmu tak seberapa kak tapi nafsu nak berkongsi tu bukan main lagi ehhehee.. macehhh cayang akak muahhh