Ada Aku Kisah!


Manuskrip Ada Aku Kisah!

DI LARANG COPY PASTE!

HAK TERPELIHARA

TEKAN 'SIGN IN' ANDA DI DALAM LIST KESAYANGAN SAYA EKK...

Saturday, February 18, 2012

Festival Penulis Group Buku Karangkraf 2012 ~27HB JANUARI DAY ONE

Festival Penulis Group Buku Karangkraf 2012
 ~27HB JANUARI~


Assalammualaikum... Syukur kehadrat ILLAHI.. segalanya telah berlalu dan berjalan dengan lancarnya.. di bawah panas terik mentari.. duduk dan berdiri setiap kali ada peminat yang datang bertandang dan menyapa... Terima kasih semua... hanya Tuhan sahaja yang tahu betapa suka dan gembiranya Shahriah waktu itu... hati berbunga-bunga, senyum mekar umpama bunga mawar yang segar dan mewangi! cewahhhh... tetiba aje kan.. ehh betul tau.. gembira dan suka sangat bertemu dengan you all semua.... tq so so so soOoooOOoooOOoooo Muchhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh for coming yaaa.. sayang kat you all semua... okay kepada yang sudi singgah dan menyapa Shahriah masa majlis festival tu.... aduhaii you all memang terbaiklah!!! tq! tq! Sebelum Shahriah menonyeh panjang lebar lagi.... i nak mintak maaf sebab terlewat sangat nak update cerita dan kisah sepanjang Karnival tu yaa... minta maaf sangat sangat... pulang aje dari karnival tu terus demam... tak bangun 3-4 hari hehee.. agaknya panas sangat kot.. atau pun kepenatan... lepas sembuh aje.. sambung pulak dengan photo shoot untuk buku resipe Shahriah.. hah! tu yang tidak berkesempatan langsung nak update blogs... yer tu ler kisahnya... harap-harap you all faham ler yer... tq sangat..:)))


Festival Penulis Group Buku Karangkraf 2012
 ~27HB JANUARI~
~DAY ONE~



Cuaca... panas Terik!! tapi bibir tu senyum aje... sebab gembira dapat bertemu dengan you all semua...:)) you all tanya.. i jawab... you all tak tanya pun i jawabkan jugak hehehe... itulah yang seronoknya bila dapat bertemu dengan peminat... ada yang datang dari jauh dan dekat... terima kasih semua... sambil beramah mesra tu.. i pun hulurlah borang 'FAN PAGE SHAHRIAH ABDULLAH' so yang mana singgah tu datang isi borang.. terima kasih yaa.. nanti bila ada kelapangan akan ada titipan buat 'AHLI FAN PAGE SHAHRIAH ABDULLAH' tunggu masa yang sesuai.. adalah kat post box you all tu nanti... banyak aktiviti yang akan Shahriah adakan.. khas buat anda semua.. semoga persahabatan yang terjalin tidak berakhir di alam maya sahaja kan kan.. Insyallah...:)))


Siapa aje singgah.. i akan hulur borang.. masa tu ler.. berbual mesra... walaupun cuaca panas dan berbahang.. rasanya dah banyak kali i ulang, lepas ni tak ulang lagi.. just keep in your mind.. panas masa tu hehehee...:))) gurau ekk...:))


Kekadang tu ada yang dari jauh aje senyum dan menegur.. i dari dalam khemah tu lambai-lambai tangan sambil cakap camni... "Meh laa sini..." pastu yang malu-malu dan tersenyum sipu tu datang kat i ekk.. 

"Ini Shahriah MasterChef tu kan??" i pun jawab.. "Yer... betul ler tu.." sambil senyum malu-malu jugak! hahaa... pastu hilang dah malu dan segan cik dan kakak tu yerk... pastu apa lagi.. bergambar sakan ler.. pusing tang sana.. posing tang sini... best betullah!!! dan sehingga sekarang ni pipi i tegang sebab asyik senyum dan tahan napas masa ambil gambar! hehehehe... tapi tak per.. best! okay kepada semua peminat yang ada bergambar dengan Shahriah tu.. Insyallah nanti ada kelapangan akan Shahriah kumpulkan kesemua gambar you all dan akan shahriah share dalam blogs ni yaa.. tungguu... yang mana ada dalam camera Shahriah ler yer.. tq alls...:))

Salah seorang peminat yang bergambar dengan Shahriah.. dan ada banyak lagi... nanti i share yaa... mungkin gambar you all pun ada.. tunggu.. dalam waktu terdekat Insyallah...:))


Siapa beli Novel Karya Shahriah.. dapat Red Velvet Chocolate Chips Cookies yang Shahriah buat sendiri khas buat peminat.. bukan itu sahaja.. macam-macam lagi cenderahati yang Shahriah agihkan.. walaupun tidak seberapa yang penting i ikhlas kan kan.. teka cookies dalam balang pun ada... siapakah pemenangnya??? tunggu dan lihat..:)))

Ini juga cenderahati kepada sesiapa sahaja yang membeli karya Shahriah... terima kasih buat Group Karangkraf kerana telah menyediakan sebanyak 200 keping profile buat semua penulis yang terlibat.. dan i really like it!!! tq so muchh... 


Rasanya... siapa yang follow blogs penulisan Shahriah ni dah kenal dahkan siapa yang dok posing ala-ala Macho gitukan.. siapa lagi.. my sifu ler.. Ketua Editor Buku Prima yang selama ini banyak membantu dan memberikan nasihat buat Shahriah dan juga penulis-penulis lain.. tq so much Tuan Haji Ali dan juga warga Buku Prima dan Group Karangkraf kerana sudi jemput Shahriah.. tq so much..:))


Sejuta Terima kasih buat Puan Nazlin dan my Princess Nellysha yang menjadi assistant yang terbaik! to my beloved Pak Habibi dan My Beloved Son.. Abang Amin... tanpa mereka berempat ni.. rasanya Shahriah demam sebulan kot! hahahaa.. tq so muchh yaa..:))


Okaylah rasanya itu sahaja untuk cerita kali ini... baru Day One aje tu.. tunggu nanti Day 2.. ada  banyak aktiviti dan story.. bagi i edit gambar dulu yaa.. terima kasih semua.. you all memang terbaik!!! 

Episod Day 2... akan datang menyusul kepada anda selepas ini.. cewahhhhhh... *entah bilalah agaknya tu hehehe...*

Sesi demo memasak... 'POPIAH AJAIB' siapa tu yang membantu Shahriah??? nanti kita story lagi ekk.. 



Salam Ceria dariku.. Shahriah Abdullah

5 comments:

Hanamiko Sakura said...

hehehe... yang tolong akak masak aalah deena... hihi betul tak??

Shahriah Abdullah Novelis said...

Hehehe.. pandainya..:)))

Amie said...

Assalamualaikum Shahriah,
seronok dapat menulis kan.... semoga idea terus datang tak putus2...terima kasih sudi dtang dapur Amie.

Shahriah Abdullah Novelis said...

Waalaikumsalam Kak Amie..Amiiinnn.... Aminn.. tq so much kerana sudi singgah yaa... moga persahabatan ini akan kekal terjalin...:))) Insyallah...

Bicara Kak Noor said...

kalau akak dekat pasti nak gi jugak ni Sha sayangkan dok jauh2 seeberang lautan ni